LIVE-discussie: Feyenoord met nieuw gezicht én eerste basisplek Van Persie

18 februari om 13:29

Robin van Persie staat zondag in de competitiewedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo voor het eerst in de basis. Hij begint - op papier - als nummer 10.

Dat communiceert Feyenoord zondagmiddag via de officiële kanalen. Van Persie mocht sinds zijn terugkeer in De Kuip telkens maximaal een kwartier meedoen van trainer Giovanni van Bronckhorst, maar Gio acht de 34-jarige spits nu fit genoeg om vanaf het begin te spelen.

De basisplaats van Van Persie gaat niet ten koste van Nicolai Jörgensen, die zijn basisplaats als spits behoudt. Kevin Diks is de linksback, omdat Ridgeciano Haps (blessure) is en Tyrell Malacia (schorsing) afwezig zijn. Jean-Paul Boëtius staat op linksbuiten. Sam Larsson is geblesseerd en Bilal Basacikoglu is geschorst.

Bij Heracles Almelo één verrassing: Peter van Ooijen krijgt van trainer John Stegeman de voorkeur boven de makkelijk scorende Reuven Niemeijer. In De Kuip wordt om 14.30 afgetrapt.

De opstellingen:

Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Diks; El Ahmadi, Vilhena, Van Persie; Berghuis, Jörgensen, Boëtius.

Heracles Almelo: Castro, Breukers, Wuytens, Pröpper, Baas, Van Ooijen, Jakubiak, Monteiro, Peterson, Verweij, Kuwas