Feyenoord zwijnt in De Kuip: Van Persie matchwinner met schot van afstand

18-02-2018 16:22
46

Feyenoord heeft zondag met kunst- en vliegwerk drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Robin van Persie, die voor het eerst in de basis begon, kroonde zich tot matchwinner: 1-0.

Feyenoord werd vorig jaar kampioen in de thuiswedstrijd tegen Heracles, maar zondagmiddag was er lange tijd een stuk minder te juichen voor de supporters in De Kuip. De thuisclub speelde zéér slordig en mocht van geluk spreken dat Heracles een handvol kansen verzuimde af te maken. Brandley Kuwas en Vincent Vermeij faalden. Feyenoord zette daar kansjes voor Steven Berghuis en Tonny Vilhena tegenover.

Symbolisch voor de moeizame eerste helft van Feyenoord was Jean-Paul Boëtius. De aanvaller, die van trainer Giovanni van Bronckhorst in de basis mocht starten door de afwezigheid van Sam Larsson (geblesseerd) en Bilal Basacikoglu (schorsing), leed in de eerste helft maar liefst twintig keer balverlies.

Boëtius stond in de tweede helft echter gewoon nog op het veld en zag hoe Robin van Persie de Rotterdamse meubelen redde. De 34-jarige aanvaller bekroonde zijn rentree in de basiself met een raak schot van afstand, dat onderweg werd getoucheerd door een Heracles-been. Het was zijn tweede schot in de Eredivisie sinds zijn terugkeer bij Feyenoord en voor de tweede keer was het ook raak.

Vóór de openingstreffer van Van Persie kwam Feyenoord goed weg bij een schot van Kristoffer Peterson, die de lat boven doelman Brad Jones bijna doormidden schoot. In de slotfase wist Feyenoord de voorsprong te consolideren en werden Van Persie en de licht geblesseerde Karim El Ahmadi gewisseld. Door de overwinning klimt Feyenoord naar de vierde plaats in de Eredivisie. Heracles blijft twaalfde.