VP's Elftal van de Week: twee keer Feyenoord, één keer Ajax, één PSV'er

19 februari om 10:00

Een gemêleerd gezelschap, deze week in VP's Elftal van de Week. Spelers van negen verschillende clubs zijn present, met Feyenoord en FC Utrecht als hofleverancier.

Mattijs Branderhorst (Willem II)
Willem II verloor in de slotminuut van ADO Den Haag, maar aan Branderhorst lag het niet. De doelman zorgde ervoor dat zijn ploeg bijna een punt wegkaapte uit Den Haag.

Santiago Arias (PSV)
Week in, week uit bewijst hij het: Arias is toe aan een stap hogerop. Na dit seizoen moet het ervan komen. Tegen sc Heerenveen kopte de Colombiaanse rechtsback een bal fraai tegen de touwen.

Mark van der Maarel (FC Utrecht)
Scoren doet hij zelden, maar dit seizoen was het al twee keer raak voor Van der Maarel. Zijn doelpunt tegen Roda JC, dat met 1-4 werd verslagen door FC Utrecht, mocht er zijn.

Julian Chabot (Sparta)
Sparta blijft slecht presteren, maar één speler heeft wél geprofiteerd van de komst van Dick Advocaat. Chabot speelt als herboren en heeft zich ontpopt tot de uitblinker in de Sparta-defensie.

Kevin Diks (Feyenoord)
Na zijn slechte seizoenstart liep Diks lange tijd met de ziel onder zijn arm, maar zondag rechtte hij de rug. Was één van de beste Feyenoorders in het gewonnen competitieduel met Heracles.

Stijn Schaars (sc Heerenveen)
Uitgerekend tegen zijn oude club maakte Schaars zijn derde competitiegoal van het seizoen. De middenvelder van Heerenveen kan in toppers nét dat beetje extra geven voor zijn ploeg.

Robin van Persie (Feyenoord)
Voor het eerst in de basis van Feyenoord en voor het eerst in VP's Elftal van de Week. Van Persie oogde soms nog wat onwenning, maar met de enige en dus winnende goal was hij goud waard voor Feyenoord.

Sander van de Streek (FC Utrecht)
Krijgt het vertrouwen van trainer Jean-Paul de Jong en betaalt dat dubbel en dwars terug. In de gewonnen competitiewedstrijd tegen Roda JC (1-4) was Van de Streek twee keer trefzeker.

Justin Kluivert (Ajax)
Op het veld waar hij een jaar geleden zijn Eredivisie-debuut maakte namens Ajax, was Kluivert weer goed in vorm. Had pech dat het aluminium een verdiend doelpunt voorkwam.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Welke Eredivisie-speler is dit seizoen belangrijker voor zijn team dan Jahanbakhsh voor AZ? Succes met zoeken. De Iraniër is een goudmijn voor AZ én gaat nog naar het WK.

Björn Johnsen (ADO Den Haag)
En dat was alweer doelpunt nummer tien voor Johnsen, die de laatste weken uitstekend op dreef is voor ADO. Heeft in sommige wedstrijden aan halve kans genoeg om te scoren.