De Eredivisie-flops: bedroevende Roda JC-spelers en 'rode' Lozano

19 februari om 11:00

Hij is de belangrijkste afgevaardigde in de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur: Hirving Lozano. Naast de PSV'er is Roda JC goed vertegenwoordigd na een collectieve wanprestatie tegen FC Utrecht.

Tom van Weert (FC Groningen)
Veel Groningen-supporters vragen het zich af: wáárom blijft trainer Ernest Faber vasthouden aan Van Weert? De spits ontbeert elke overtuiging en bleef ook tegen VVV droog staan.

Hirving Lozano (PSV)
Er is al veel over gezegd: de vermeende elleboogstoot van Lozano. De tik van de Mexicaanse topschutter was misschien niet expres, maar zijn arm hoort daar niet te zitten. Na de rode kaart verloor PSV twee punten.

Kostas Tsimikas (Willem II)
Het meest gehoorde woord in Tilburg, na ADO - Willem II? Oliedom. Dat was namelijk een passende kwalificatie voor de actie van Tsmikas, die volledig onnodig een strafschop veroorzaakte in de slotminuut. Dat was de nekslag.

Mikhail Rosheuvel (Roda JC)
Roda JC leverde zondag tegen FC Utrecht een collectieve wanprestatie, maar Rosheuvel spande de kroon. Deed eigenlijk niets goed en leidde bovendien een Utrecht-goal in met balverlies.

Lassana Faye (Vitesse)
"Als u het beter weet, gaat u dan maar in het veld staan", beet Faye een verslaggever van Omroep Gelderland toe, nadat die het had gewaagd om te beginnen over de winnende Excelsior-goal. Daar zag je er inderdaad niet goed uit, Lassana.

Roland Baas (Heracles Almelo)
Kende een moeilijke middag in De Kuip. Hoogtepunt - of dieptepunt - was het moment dat Robin van Persie hem aan de zijlijn door de benen speelde.

Dabney Dos Santos (Sparta)
Het was de bedoeling dat Dos Santos zijn carrière vlot zou trekken bij Sparta, maar dat lukt nog niet: de aanvaller is hard op weg om ook op Het Kasteel bankzitter te worden. Werd tegen FC Twente na 45 minuten gewisseld.

Ard van Peppen (Roda JC)
Roda JC won nog nooit een Eredivisie-duel met Van Peppen als aanvoerder aan de aftrap. De Limburgers verloren dertien van de veertien duels (één gelijk). Dat vertelt eigenlijk het hele verhaal.