De Boer wilde Koeman-pad bewandelen: "Kijk de persconferenties maar na"

18 februari om 23:37

Frank de Boer hoopte in de Premier League hetzelfde pad te bewandelen als Ronald Koeman. Koeman maakte indruk bij Southampton en dwong een transfer naar Everton af. Bij De Boer liep het iets anders: hij werd na zeven wedstrijden ontslagen bij Crystal Palace.

"Het is wel makkelijk om te zeggen dat je het goed moet afwegen, maar op een gegeven moment komt dat langs", zegt De Boer bij Rondo van Ziggo Sport. "Het is natuurlijk wel een kans om in de Premier League te coachen. Het is een privilege om coach te zijn in de Premier League."

De Boer overlegde goed met zaakwaarnemer Guido Albers. "Het had net zo goed zo uit kunnen pakken als Koeman bij Southampton. Dat wilden zij natuurlijk. Kijk de persconferenties maar na. Ze wilden de structuur van Southampton volgen om een stabiele middenmotor te worden en van daaruit hopelijk incidenteel een Europa League-wedstrijd te spelen. Voor mij was het een mooie opstap."

Op de vraag van Ruud Gullit of de keuze van De Boer voor Crystal Palace een foute is geweest, antwoordt hij: "Tuurlijk is het geen goede keuze geweest, want na zeven wedstrijden lag ik eruit. Dan is het geen goede keuze."