Huntelaar stookt vuurtje op in Ajax-app: 'Wie het eerste berichtje stuurde? Ik'

Huntelaar stookt vuurtje op in Ajax-app: 'Wie het eerste berichtje stuurde? Ik'

19-02-2018 07:45
100

Klaas-Jan Huntelaar en Ajax hebben de jacht geopend op koploper PSV. De geroutineerde spits zag de Eindhovenaren zaterdag punten verspelen tegen sc Heerenveen en liet zich direct gelden in de groepsapp van de Ajax-selectie. 

"Op de gezamenlijke app van de spelers was het wel even leuk", blikte Huntelaar na afloop van PEC Zwolle-Ajax (0-1) terug in gesprek met De Telegraaf. "Het was jammer dat Heerenveen er niet nog eentje bijschoot of gewoon die penalty had gekregen. Wie het eerste berichtje had gestuurd en het grootste feestvarken is? Ik."

De spits was ook blij dat Ajax overeind blijf op het moeilijk bespeelbare kunstgras in Zwolle. "Bevroren kunstgras, dat had ik nog nooit meegemaakt. Als we schaatsen hadden meegenomen, konden we voor de medailles gaan", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad, dat ook vragen stelde over zijn slaande beweging tegen Bram van Polen. PSV'er Hirving Lozano kreeg rood voor een vergelijkbare overtreding, maar Huntelaar was zich van geen kwaad bewust. "Lozano werd niet vastgehouden, ik wel. Als spits moet je loskomen van de tegenstander. Verdedigers moeten gewoon niet vasthouden."

Lees ook: Huntelaar ontkent en wil niets weten van PSV-vergelijking: "Leek niet op Lozano"