Heerenveen gaat langer door met captain: "Wij zijn hartstikke blij en trots"

19 februari om 12:54

SC Heerenveen heeft de optie in het contract van Stijn Schaars gelicht. De 34-jarige aanvoerder is daardoor tot de zomer van 2019 actief in het Abe Lenstra Stadion. Waar hij vorig seizoen nog enige tijd aan de kant stond door een blessure, miste hij dit seizoen nog geen enkele wedstrijd.

Schaars kwam in 2016 over van PSV en is inmiddels niet meer weg te denken uit de Friese formatie. De 24-voudig international was in het verleden ook al actief voor Vitesse, AZ en Sporting Portugal. "Waar je in Nederland als snel oud bent, ben je in het buitenland een zeer ervaren speler", zegt technisch manager Gerry Hamstra op de website van SC Heerenveen.

"Daarom zijn wij hartstikke blij en trots dat we een gelouterde speler als Stijn Schaars, met een geweldige staat van dienst, in het Abe Lenstra stadion hebben lopen", klinkt de bestuurder opgetogen. "Hij is ontzettend belangrijk voor ons, zowel op het veld als in de organisatie. We zijn blij dat we ook komend seizoen gebruik kunnen maken van zijn kwaliteiten en ervaring."