Waterreus: "Dit PSV is veruit de meest evenwichtige ploeg in de Eredivisie"

19 februari om 14:23

Ronald Waterreus denkt dat PSV zich dit seizoen kroont tot kampioen van Nederland. De voormalig doelman van de Eindhovenaren is onder de indruk van de koploper.

PSV pakt regelmatig op zeer moeizame wijze de drie punten, maar van geluk is volgens Waterreus geen sprake. Dat zegt hij in een interview met De PSV Supporter, dat is afgenomen vóór het puntenverlies van PSV tegen sc Heerenveen. "Nee. Eén keer kan geluk zijn, misschien twee keer, maar niet zo vaak. Als je vaak in de laatste minuten scoort, zit je in ieder geval conditioneel goed in elkaar, dat is conclusie nummer één."

"En het is gewoon een surplus aan kwaliteit, dit PSV is veruit de meest evenwichtige ploeg in de Eredivisie. Natuurlijk, het team heeft een zwakke plek: achterin, maar als je dan een keeper hebt in deze vorm (Jeroen Zoet, red.), dan kom je een heel eind", aldus Waterreus.

Waterreus denkt dan ook zeker te weten dat de ploeg van Phillip Cocu kampioen wordt. "Ja, absoluut. Deze voorsprong moet genoeg zijn. Er zijn nog maar relatief weinig wedstrijden te spelen, waarvan PSV normaal de meeste wint. Dat betekent dat Ajax zo'n beetje álles moet winnen. Dat gaat gewoon niet gebeuren. Ook niet als je weet dat Ajax nog op bezoek komt."