PSV wil niets weten van fikse schorsing Lozano en gaat niet akkoord

PSV wil niets weten van fikse schorsing Lozano en gaat niet akkoord

19-02-2018 16:26
349

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil Hirving Lozano voor drie wedstrijden schorsen, maar daar is PSV niet akkoord mee gegaan. Dat meldt de KNVB maandagmiddag.

Lozano kreeg in het thuisduel met sc Heerenveen (2-2) een rode kaart van scheidsrechter Dennis Higler, nadat hij tegenstander Lucas Woudenberg met zijn zwaaiende hand raakte. De aanklager betaald voetbal heeft het incident beoordeeld en wil de Mexicaan voor drie wedstrijden schorsen. De Eindhovenaren hebben direct laten weten niet akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel.

Wedden

Meer odds

Nu PSV in beroep gaat tegen het voorstel, kan de club zich opmaken voor een bezoek aan Zeist. Verwacht wordt dat donderdagavond de zitting van de tuchtzaak plaatsvindt, waarna vrijdagochtend uitspraak wordt gedaan in de zaak. Mocht het beroep niets uitrichten, dan mist Lozano het uitduel met Feyenoord, het thuisduel met FC Utrecht en het uitduel met Willem II.

Ook in de heenwedstrijd tegen Heerenveen kreeg Lozano een rode kaart en ook toen ging PSV in beroep tegen het schikkingsvoorstel. Dat haalde niets uit: de aanvaller werd voor drie duels (waarvan één voorwaardelijk) geschorst. Nu Lozano opnieuw in de fout is gegaan, wordt het voorwaardelijke duel alsnog meegenomen in een nieuwe schorsing. 

Net zoals eerder dit seizoen ontstond er ook zaterdag veel discussie naar aanleiding van de rode kaart van Lozano. Die discussie werd zondagmiddag gevoed nadat Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar een soortgelijke actie uithaalde, maar 'slechts' een vrije trap tegen kreeg. Hij kan niet meer geschorst worden, omdat het moment ter plekke al werd beoordeeld door arbiter Kevin Blom.