'Zwakke Eredivisie-broeders helemaal aan gort spelen, want dat neem je mee'

19 februari om 17:54

Het spel van Eredivisie-koploper PSV is al weken het mikpunt van kritiek. Hoewel onder meer Steven Bergwijn verklaarde dat het hem koud laat, komt de kritiek wel degelijk aan bij spelers. Dat stelt Jan Poortvliet.

"Ze doen of het ze koud laat maar aan de reacties van onze jongens kun je zien dat ze er wel mee zitten. Spelers hebben echt wel last van kritiek", zegt Poortvliet tegen PSV Inside. "Nu hebben ze nog een excuus dat ze met tien man moesten spelen", doelt hij op het 2-2 gelijkspel tegen sc Heerenveen.

"Iedereen heeft iets te zeggen over PSV en dat kan tegen je werken. Dus dan moet je wakker worden, want je speelt tegen meer dan elf man", wijst Poortvliet op de kritische analisten. "Vanaf nu moet iedere wedstrijd als een finale worden bestempeld. Te beginnen met de wedstrijd tegen Feyenoord."

"Daarom was het zo belangrijk wat ik al eerder zei. De zwakke broeders in de Eredivisie moeten soms helemaal aan gort gespeeld worden want complimenten over de teamprestatie neem je mee in je vertrouwen", besluit Poortvliet.