'Als PSV niet goed is, waarom scoren tegenstanders dan niet meer?'

20 februari om 08:10

Daniel Schwaab en zijn PSV-collega's trekken zich zo min mogelijk aan van de kritiek op het spel van hun ploeg. De spelers van de koploper van de Eredivisie krijgen al maanden te horen dat het niveau van hun spel niet overhoudt. 

Na afloop van PSV-sc Heerenveen (2-2) van zaterdagavond werd Schwaab door de Volkskrant geconfronteerd met het commentaar van buitenaf. "Kritiek zal er altijd zijn. Prima. Als wij niet goed zijn, waarom scoren tegenstanders dan niet meer? Intern zijn we eerlijk naar elkaar. Zoals we die 2-1 weggaven, dat doet pijn. Dat mag niet."

De Bundesliga - waar de verdediger jarenlang actief was - is moeilijk te vergelijken met de Eredivisie, stelt Schwaab. "Ajax heeft vorig seizoen de Europa League-finale gehaald, dat zegt dat het gat niet groot is. Maar de top in Nederland is smal. In de Bundesliga kan iedereen van elkaar winnen. Die weerstand maakt je sterker."

"Je hebt nog steeds veel Bundesligateams die slim wachten op hun kans, die snappen waar hun kwaliteiten liggen. Zo'n team zijn wij. In Duitsland is schlau zijn een compliment. Ik denk dat het op de meeste plekken in de wereld zo is."