'Race om De Vrij-handtekening geopend: vier Europese topclubs lonken'

20 februari om 08:57

Nu bekend is dat Stefan de Vrij komende zomer transfervrij vertrekt uit Rome, is de strijd om de handtekening van de verdediger van SS Lazio definitief geopend. Volgens La Gazzetta dello Sport zijn vier Europese topclubs in de race. 

Lazio-directeur Igli Tare onthulde maandagavond dat De Vrij (26) en de huidige nummer vier van de Serie A geen akkoord hebben bereikt over contractverlenging. Dat betekent dat de voormalig Feyenoorder gratis en voor niets naar een andere club zal verkassen. La Gazzetta weet dat met name Internazionale zéér geïnteresseerd is in de stopper.

Ook vanuit Spanje is er concrete belangstelling. FC Barcelona zou De Vrij op het oog hebben als versterking voor de achterhoede. Trainer Ernesto Valverde wil na het aantrekken van Yerri Mina graag nóg een centrale verdediger aan zijn selectie toevoegen en De Vrij is door zijn transfervrije status een interessante optie. 

Ook Chelsea en Atlético Madrid worden genoemd als mogelijke bestemmingen. Daarnaast heeft Zenit Sint-Petersburg zich inmiddels gemeld bij het management van De Vrij, maar de kans dat de Oranje-international naar Rusland verkast is nihil.