Update: 'Meppende en bespuugde Agüero vrijuit; clubs worden wel aangeklaagd'

20 februari om 19:00

Manchester City overweegt juridische stappen te ondernemen nadat Sergio Agüero maandagavond op het veld van Wigan Athletic werd belaagd door een fan van de thuisclub. In de FA Cup ging City op bezoek bij League One-ploeg Wigan met 1-0 onderuit. Na het laatste fluitsignaal bestormden supporters het veld. 

Te zien was hoe een woedende Agüero op een gegeven moment naar iemand uithaalde. Op social media werd maandagavond geopperd dat de Argentijnse goalgetter geschorst moet worden voor die actie, maar persbureau PA weet dat Man City juist gaat proberen om de fan in kwestie aan te pakken. 

Agüero zou namelijk ondergespuugd zijn door de supporter. Hij werd ook uitgescholden: suck my d**k, kreeg hij volgens PA naar zijn hoofd geslingerd. In eerste instantie negeerde Agüero de actie, maar uiteindelijk ging de Zuid-Amerikaan toch de confrontatie aan. 

Agüero heeft de zaak inmiddels besproken met zijn club en Manchester City is nu van plan om stappen te ondernemen.

Update 19.00 uur: Sergio Agüero hoeft niet te vrezen voor een straf. De FA is niet van plan om spelers te vervolgen vanwege de onrust die ontstond in het FA Cup-duel van Manchester City bij Wigan Athletic, meldt onder meer Sky Sports. Wel worden beide clubs aangeklaagd omdat ze er niet in slaagden hun spelers onder controle te houden na de rode kaart van Fabian Delph.