Ajax-reserve met aflopend contract wil spelen: "Bij Ajax of ergens anders"

20 februari om 17:24

Kostas Lamprou wil komend seizoen liever géén derde doelman van Ajax zijn. Zijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht meldt dat in gesprek met Voetbal International. Mochten de perspectieven van Lamprou niet verbeteren, dan lonkt een vertrek. 

Afgelopen zomer maakte Lamprou (26) transfervrij de overstap van Willem II naar Ajax. Hij tekende voor één jaar. In Amsterdam fungeert de Griekse goalie dit seizoen als derde keus, achter André Onana en Benjamin van Leer. 

"Hij wil weer wekelijks voetballen, of daar in ieder geval echt om kunnen strijden. Bij Ajax of bij een andere club, maar Ajax is onze eerste gesprekspartner", zegt Haatrecht tegen VI. 

"Ik heb in de winterstop al met Ajax gebeld over Kostas. Er was belangstelling van andere clubs, maar hij mocht onder geen beding vertrekken vanwege de blessure van Benjamin van Leer. Daar hadden wij alle begrip voor. Binnenkort gaan we weer met elkaar in gesprek en dan zal wel duidelijk worden of Kostas bij Ajax blijft."

"Stel dat Onana vertrekt, dan kan zijn situatie eventueel veranderen. Alles draait om zijn uitzicht op speeltijd", vervolgt de zaakwaarnemer van de sluitpost. "Maar Kostas staat er in heel Nederland goed op. Hij is gewoon een heel goede keeper en in Nederland weet men dat ondertussen ook wel."