PSV heeft één kraker meer dan Ajax; wel makkelijk slot voor koploper

PSV heeft één kraker meer dan Ajax; wel makkelijk slot voor koploper

21-02-2018 10:30
59

Door het gelijkspel van PSV tegen sc Heerenveen is het gat met Ajax weer vijf punten. Waar liggen de pijnpunten voor PSV en Ajax in de resterende tien duels in de Eredivisie?

PSV heeft de beste positie in het klassement, maar op het eerste gezicht ook het zwaardere programma van de twee titelkandidaten. Waar Ajax nog één topper te wachten staat, heeft PSV nog twee grote wedstrijden voor de deur staan. In totaal zijn er vier duels die door PSV met rook omcirkeld kunnen worden.

Wedden

Meer odds

Vier zware duels
Het eerste pijnpunt voor de Eindhovenaren volgt komend weekend al, met de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord die het waarschijnlijk zonder Hirving Lozano moet spelen. In het slechtste scenario krimpt de voorsprong van de ploeg van trainer Phillip Cocu zondag al naar twee punten, maar zelfs als PSV zonder kleerscheuren door het bezoek aan Rotterdam komt, volgen er nog een aantal gevaarlijke wedstrijden.

Zo moet PSV volgende week al aantreden tegen FC Utrecht, de nummer vijf van de Eredivisie. En na relatief makkelijke weken met een uitwedstrijd tegen Willem II en twee thuiswedstrijden tegen VVV-Venlo en NAC Breda, wacht begin april het bezoek aan AZ. Een week later kunnen er al beslissingen vallen, met de topper tussen PSV en Ajax op het programma.

Staan de Eindhovenaren na dat treffen met de rivaal nog bovenaan in de Eredivisie, dan zet het een enorme stap richting de titel. In de laatste drie weken volgen namelijk wedstrijden die PSV doorgaans zou moeten winnen: Roda JC-uit, ADO Den Haag-uit en FC Groningen-thuis.

Programma PSV:
25 februari: Feyenoord - PSV
3 maart: PSV - FC Utrecht
10 maart: Willem II - PSV
17 maart: PSV - VVV-Venlo
31 maart: PSV - NAC Breda
7 april: AZ - PSV
15 april: PSV - Ajax
18 april: Roda JC - PSV
29 april: ADO Den Haag - PSV
6 mei: PSV - FC Groningen

Drie Ajax-krakers
Ajax heeft nog drie krakers op het programma staan, waarvan de eerste volgende week al volgt. Na het duel met ADO Den Haag van komende zondag wacht namelijk het bezoek aan Vitesse. De komst van sc Heerenveen naar Amsterdam zal ook geen makkelijke worden en na de ogenschijnlijk eenvoudige wedstrijden tegen Sparta, FC Groningen en Heracles Almelo wacht in april dus de cruciale topper tegen PSV.

Zelfs als de Amsterdammers na dat duel boven PSV zouden staan, is de titel nog lang niet binnen. In de 33e speelronde wacht namelijk nog het duel met AZ in Amsterdam, een wedstrijd waarin Ajax een eventuele voorsprong op PSV ook zomaar weer kan weggeven. De competitie wordt afgesloten in Rotterdam tegen Excelsior.

Programma Ajax:
25 februari: Ajax - ADO Den Haag
4 maart: Vitesse - Ajax
11 maart: Ajax - sc Heerenveen
18 maart: Sparta - Ajax
1 april: FC Groningen - Ajax
8 april: Ajax - Heracles Almelo
15 april: PSV - Ajax
18 april: Ajax - VVV-Venlo
29 april: Ajax - AZ
6 mei: Excelsior - Ajax