Cocu geprezen: 'Die geven we meteen een contract voor vijf jaar. Ja toch?'

Cocu geprezen: 'Die geven we meteen een contract voor vijf jaar. Ja toch?'

21-02-2018 00:00
62

Waar het PSV van trainer Phillip Cocu al maanden ladingen kritiek te verwerken krijgt, is Ronald Waterreus lyrisch over de prestaties van Cocu. Ook de voormalig doelman van de Eindhovenaren ziet dat het spel niet altijd denderend is, maar dat de prijzenkast de afgelopen jaren wel aardig werd aangevuld. 

In gesprek met De PSV Supporter gaat Waterreus in op het huidige PSV. "Ik vind vooral dat dit PSV Phillip Cocu reflecteert. Phillip was een exceptionele speler, maar hij was óók de speler die precies wist wat er nodig was om een wedstrijd te winnen. Dat laat hij als trainer weer zien. En ja, het gros van de supporters klaagt over het gebodene. Maar aan de andere kant: ook zij staan aan het einde van het seizoen op het Stadhuisplein te juichen", aldus de voetbalanalist.

"Ik heb ook wel eens mijn bedenkingen over wat ik zie. Maar als Cocu straks vijf jaar trainer is en hij wordt, laten we het hopen, drie keer kampioen, wint één keer de beker én overwintert in de Champions League, dan doe je het geweldig. De volgende trainer die dat kan garanderen, geven we meteen een contract voor vijf jaar. Ja toch?"

No Poll