Mooie Jahanbakhsh-anekdote: 's nachts zes uur in de auto voor FOX-documentaire

21 februari om 08:07

Alireza Jahanbakhsh maakt dit seizoen grote indruk aan de rechterflank van AZ en lijkt hard op weg naar een toptransfer. De Iraniër onderscheidt zich echter niet alleen met zijn voetbalkwaliteiten, maar ook met zijn zachtaardige, benaderbare karakter. 

FOX Sports-verslaggever Klaas Jan Bos komt met een veelzeggende anekdote: toen Bos in Iran was voor een documentaire over de buitenspeler, bood deze aan om 's nachts een zes uur durende autorit door het land te maken. "Omdat hij zo trots is op zijn land. Hij wilde daar een zo mooi mogelijk beeld van laten zien. En omdat hij gewoon heel behulpzaam is", vertelt Bos aan het Algemeen Dagblad. De aanvaller reed zelf, hoewel hij net een oefenwedstrijd met Iran in de benen had. "'s Ochtends om tien uur stond hij paraat om weer een item te draaien."

"Ik maak het graag anderen naar de zin", laat de 24-jarige Jahanbakhsh zelf weten. De rechtsbuiten probeert dit ook in Alkmaar te doen. "Ik ben geregeld naar een Iraans restaurant gegaan met ploeggenoten van AZ. Hoe noemen ze dat ook alweer? Teambuilding. Daar is het goed voor. Maar ik wil ze ook gewoon veel gerechten laten proeven. In mijn cultuur is het normaal om je teamgenoten voor dit soort dingen uit te nodigen."