'Flirt Van der Vaart met mogelijke nieuwe club meer dan serieus'

21 februari om 11:27

Rafael van der Vaart zet zijn carrière mogelijk voort bij een andere club in Denemarken. Volgens Ugeavisen flirten Esbjerg FB en de spelmaker nadrukkelijk met elkaar.

De krant meldt dat er inmiddels ook serieus wordt gesproken over een contract, die vanaf de zomer in zou gaan. Dan loopt de verbintenis van Van der Vaart bij FC Midtjylland af. De vriendin van Van der Vaart, handbalster Estevana Polman, speelt momenteel in Esbjerg, waardoor de optie voor de voetballer extra aanlokkelijk is.

Bij Esbjerg is Ted van Leeuwen actief als technisch directeur. "Van der Vaart is natuurlijk interessant voor alle clubs, maar we kunnen het ons nu niet veroorloven om verder te kijken dan dit belangrijke seizoen. Rafael heeft nog een contract van een halfjaar bij FC Midtjylland en op dit moment is het niet aan de orde. Maar als we terugkeren naar de Superligaen, zullen we natuurlijk stappen ondernemen om ons te versterken", aldus Van Leeuwen. Esbjerg speelt momenteel in de tweede Deense divisie en staat daar vierde.