In ziekenboeg terwijl De Jong en Van de Beek doorbreken: "Super leuk voor hen"

21 februari om 13:50

Vince Gino Dekker is na meer dan een jaar blessureleed terug bij Jong Ajax. Na een knieblessure hoopt de jeugdinternational snel weer minuten te kunnen maken.

Voor Dekker was het een moeilijke periode. Terwijl hij zijn vrienden en ex-ploeggenoten zag doorbreken, zat hijzelf in de lappenmand. "Na het eerste halfjaar bij Ajax, heb ik bewust ergens anders gerevalideerd. Het was lastig voor mij om die jongens dagelijks te zien trainen, zeker toen ik een terugslag had", zegt Dekker op de officiële website van Ajax.

Oud-teamgenoten Frenkie de Jong en Donny van de Beek zijn in de tussentijd basisspelers bij Ajax geworden. "Je bent 19, bijna 20 jaar. Ook ik was op een leeftijd dat ik door wilde breken. Andere jongens stromen door naar Ajax 1 en dan krijg ik die blessure. Dat was geen pretje. Maar, ik vind het super leuk voor die jongens, ik kan goed met ze opschieten. We zijn ook buiten het voetbal goede maten van elkaar. Maar ook ik heb wel eens gedacht: zit het er nog wel in? Komt dit nog wel goed? Gesprekken met een vertrouwenspersoon en mijn ouders hebben me door die periode heen gesleept. Op dat soort momenten is er altijd mijn familie die achter me staat."