VVV-voorzitter baalt van Ajax: 'Enige wat ze doen is centen en titels tellen'

21 februari om 14:20

VVV-voorzitter Hai Berden vindt het triest dat het bij Ajax alleen om 'centen en titels' draait. Dat zegt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International. Volgens Berden vergeten de grootmachten uit de Eredivisie dat het betaalde voetbal 'bij gratie van kleine clubs' bestaansrecht heeft. 

Achter de schermen wordt er al tijden gediscussieerd over met name de verdeling van televisiegelden - tot grote ergernis van Berden. "Het Nederlandse voetbal heeft een aantal multinationals gecreëerd. Bedrijven die heel ver af staan van de mensen en waarvan ik de indruk heb dat ze de rest het liefst helemaal opeten. Mede door de steeds grotere verschillen in tv-uitkeringen is de kloof enorm geworden", zegt hij.

De preses doelt onder meer op Ajax. "Waar willen zij heen met onze competitie? Het is mij een raadsel. Ik hoor alleen maar: we hebben een speler gekocht, we hebben er eentje verkocht en we zijn weer bijna kampioen. Er ontstaat daar geen voetbalgeschiedenis. Het enige wat Ajax tegenwoordig doet is centen en titels tellen."