De Jong is plotseling 'Problemfälle' in Duitsland: 'Te weinig voor een leider'

21 februari om 18:57

Nigel de Jong heeft de Duitse pers nog niet voor zich weten te winnen sinds zijn terugkeer in de Bundesliga. Het toonaangevende BILD is woensdag kritisch op de 33-jarige Nederlander.

De Jong meldde zich in de winterse transferperiode samen met Anthony Ujah bij Mainz, maar de resultaten zijn sindsdien niet verbeterd. Sterker nog, de Duitse club is afgezakt naar de zestiende plaats. Dat betekent aan het einde van de rit een play-off om promotie-degradatie.

'De Jong en Ujah werden in de winterstop als grote heren binnengehaald: de twee spelers zouden garant moeten staan voor lijfsbehoud', schrijft BILD. 'Maar na de 2-0 nederlaag tegen Hertha BSC, waarbij zowel Ujah als De Jong op de bank zat, is de vraag gerechtvaardigd: was hun komst wel nodig?'

Mainz-trainer Sandro Schwarz verdedigt het duo. "Beide jongens helpen ons verder. Nigel was afgelopen weekend belangrijk in de kleedkamer. Dat hebben we van tevoren besproken in het hotel en hij heeft die taak heel goed uitgevoerd."

BILD zet er zijn vraagtekens bij. 'Veel spreekt tegen De Jong. In zes Bundesliga-wedstrijden kwam hij vier keer binnen de lijnen, waarvan slechts één keer negentig minuten. Dat is eigenlijk te weinig voor een speler die als leider werd binnengehaald.'