Costa onthult: 'We verloren die wedstrijd anders waren we dood geweest'

21 februari om 22:12

Douglas Costa heeft bekend dat hij in 2009 als speler van Gremio bewust een wedstrijd heeft verloren. De aanvaller en zijn teamgenoten waren bang dat de eigen fans ze anders zouden vermoorden.

Dat had alles te maken met aartsrivaal Internacional, dat in de laatste speelronde van het seizoen slechts twee punten achterstond op Flamengo. "Ik weet nog dat we met een reserveteam speelden tegen Flamengo en na 45 minuten stond het 1-1", zegt de Braziliaan van Juventus tegen Pilhado. "In de rust bereikte ons het nieuws dat Internacional bij die stand kampioen zou worden."

De bestuurders van Gremio zochten de spelers in de kleedkamer op. "Ze zeiden dat we konden doen wat we wilden, de verantwoordelijkheid was voor ons", aldus Costa. "We voerden wat wijzigingen door en ik dribbelde van de ene naar de andere kant, maar altijd ver van de goal. Ik moest een overwinning vermijden. Uiteindelijk versloeg Flamengo ons met 2-1 en het Maracanà barstte in vreugde uit."

"Het bestuur zei dat als we hadden gewonnen de fans ons naar de luchthaven waren gevolgd en ons niet hadden laten vertrekken", vervolgt Costa. "Dat zou een flinke smet zijn geweest voor Gremio als het aartsrivaal Internacional kampioen had gemaakt. Als wij Flamengo hadden verslagen, waren we dood geweest."