"Ik denk dat het een hele verstandige keuze is van Ajax om hem aan te stellen"

22 februari om 10:25

Ajax heeft goede zaken gedaan met de aanstelling van Jan Siemerink als nieuwe teammanager. De oud-toptennisser kreeg goede referenties van Jacco Eltingh.

"Ik heb hem zeer volmondig positief aanbevolen", vertelt Eltingh, ook voormalig tennisser, aan Ajax Showtime. "Ik denk dat Jan echt geknipt is voor het vak. Dat is omdat hij de rust en de leeftijd heeft en bovendien alles heeft meegemaakt als topsporter op alle niveaus."

"Daarnaast is hij coach geweest van onze toptennissers, die dezelfde leeftijd hebben als de jonge voetballers. Hij weet daarom hoe het is om met jonge gasten om te gaan. Hij is erg zorgvuldig, stopt in heel veel dingen tijd en energie. Een hoge werkdiscipline zal ik maar zeggen."

"Ik denk dat het een hele verstandige keuze is van Ajax om hem aan te stellen", vervolgt Eltingh. "Ik durf het ook andersom te zeggen: als Jan het niet is, wie zou het dan wel zijn? Als je een profielschets zou maken van iemand die deze functie zou kunnen oppakken en die die vaardigheden moet hebben, kom je bij Siemerink uit."