Commotie bij Feyenoord: 'Als Berghuis zondag scoort, dan is Van Beek de eerste'

Commotie bij Feyenoord: 'Als Berghuis zondag scoort, dan is Van Beek de eerste'

22-02-2018 17:15
28

De veelbesproken aanvaring tussen Steven Berghuis en Sven van Beek op de training van Feyenoord gaat niet voor onrust zorgen bij de kwakkelende topclub. Dat denkt Marcel Meeuwis. Hij maakte tijdens zijn carrière tal van dergelijke opstootjes en ruzies tussen teamgenoten mee.

"Zoiets gebeurt áltijd wel een keer in een seizoen", vertelt de voormalig middenvelder van onder meer Feyenoord, Roda JC en VVV-Venlo aan VoetbalPrimeur. "Berghuis vond dat Van Beek te agressief het duel aanging, Van Beek reageerde pittig op Berghuis. Misschien zit er wat meer irritatie soms tussen die twee. Maar je kunt nu eenmaal niet allemaal vriendjes zijn het hele seizoen."

"Ik heb niet anders meegemaakt in mijn loopbaan. Het gebeurt eigenlijk bij bijna elke club. Bij Feyenoord, in Venlo, bij Borussia Mönchengladbach: overal kwam het voor", vervolgt Meeuwis, die bij Roda ooit zag hoe Anouar Hadouir doelman Bram Castro naar de grond mepte tijdens een training. "Ze daagden elkaar wel vaker uit. Hadouir kreeg een waas voor z'n ogen en hij raakte Castro echt goed, die ging knockout. Hadouir is toen gestraft door de club. Tussen die twee kwam het niet meer goed trouwens."

Temperament
In Rotterdam-Zuid is de boel inmiddels gesust en dat snapt de ex-prof. "Teamgenoten haalden Berghuis en Van Beek meteen uit elkaar. In het begin is het allemaal even schrikken, maar daarna worden er gewoon grapjes over gemaakt. Weet ik zeker. Dit is allang uitgesproken en het is allemaal weer goed. Ik denk zelfs dat als Berghuis zondag scoort tegen PSV, dat Van Beek dan de eerste is die om zijn nek hangt. Let maar op."

"Ik kan me goed voorstellen dat mensen schrikken als ze de beelden zien. Ze vliegen elkaar echt aan. Giovanni van Bronckhorst zal even met ze gezeten hebben, misschien heeft Karim El Ahmadi ook nog iets tegen ze gezegd. Maar geloof mij: dit is al opgelost. Of we er zondag tegen PSV nog iets van merken? Misschien als Berghuis écht slecht speelt. Dan kan-ie het publiek tegen zich krijgen."

Meeuwis, tegenwoordig druk als oprichter en eigenaar van FC De Rebellen, leerde Berghuis jaren geleden kennen als een temperamentvolle jongen. De twee speelden in het seizoen 2011/12 samen bij VVV. Berghuis werd toen verhuurd door FC Twente. "Toen zag je al dat-ie veel kwaliteiten heeft. Het is een jongen met een bepaalde winnaarsmentaliteit, daardoor kun je af en toe over de scheef gaan. Dat was toen al. Buiten het veld is hij rustig, maar binnen de lijnen is het een temperamentvolle speler. Dat zie je als-ie een kans mist of als iemand een pass niet geeft."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

No Poll