'Real Madrid doet opmerkelijk verzoek aan Chelsea-ster: nog even wachten'

22 februari om 16:58

Real Madrid doet een opmerkelijk beroep op Thibaut Courtois. De Spaanse grootmacht heeft de Belg gevraagd nog geen nieuw contract te tekenen bij Chelsea.

Dat meldt The Telegraph. Real twijfelt nog steeds over het aantrekken van een nieuwe doelman en heeft naast Courtois ook David de Gea van Manchester United op de korrel. Deze week zou de club om extra bedenktijd hebben gevraagd bij Courtois, die zelf openstaat voor een aanbieding uit Madrid.

In de tussentijd probeert Chelsea het contract van Courtois te verlengen. De Engelse kampioen deed hem eind december al een voorstel om de best betaalde doelman aller tijden te worden, maar Courtois heeft een besluit op de lange baan geschoven en dat is naar de wens van Real Madrid.

De voorkeur van Real zou desondanks nog uitgaan naar De Gea. Courtois heeft dan weer het voordeel dat zijn contract in 2019 afloopt, waardoor Real de transfersom stevig kan drukken. Zondag nemen Manchester United en Chelsea het tegen elkaar op. Dat is het ideale moment voor Real Madrid om De Gea en Courtois te wegen.