"Ik ben realistisch: voor een rechtsback van dertig jaar staan ze niet in de rij"

22 februari om 17:52

Tim Breukers weet nog niet waar hij volgend seizoen speelt. Heracles Almelo gaf hem vorig jaar een contract voor één seizoen en dat loopt op 1 juli af.

Breukers is over vier maanden dus transfervrij, tenzij er wordt verlengd. "Ik wacht net als altijd rustig af. Je moet geduld hebben", vertelt de dertigjarige rechtsback in TC/Tubantia. Hij heeft nu een basisplaats. "Dan voel je minder druk en stress over wat er komen gaat."

"Ik bekijk het van seizoen tot seizoen, maar het liefst wil ik nog drie of vier jaar mee. Zolang ik er maar plezier in heb. Leeftijd zegt me op zich heel weinig. Ik hecht geen waarde aan het getal. Zolang je een goed niveau haalt, moet het eigenlijk niet uitmaken hoe oud je bent."

Breukers weet dat hij niet de meest interessante speler is voor andere clubs. "Ik ben realistisch: voor een rechtsback van dertig jaar staan ze niet in de rij", zegt Breukers. Lachend: "Al zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Een buitenlands avontuur lijkt me gaaf om mee te maken, maar aan de andere kant voel ik me op mijn gemak bij Heracles."