PEC bekijkt 'nieuwe Thomas': 'We wilden hem wat langer aan het werk zien'

22 februari om 22:16

PEC Zwolle lijkt de opvolger van Ryan Thomas al bijna in huis te hebben. De zeventienjarige Nieuw-Zeelander Elijah Just was de afgelopen week bezig met een stageperiode in de Overijsselse hoofdstad, die zelfs is verlengd door de nummer vijf van de Eredivisie. 

"Hij heeft op ons in een maand tijd een dusdanige indruk gemaakt, dat we hem wat langer aan het werk wilden zien", motiveert technisch directeur Gerard Nijkamp die beslissing in gesprek met De Stentor. "Hij heeft kwaliteiten. Elijah is vooral goed en betrouwbaar aan de bal en dat maakt hem misschien wel een typische PEC-speler." Of PEC van plan is om Just daadwerkelijk te contracteren, wil Nijkamp echter niet kwijt.

Het talent zelf houdt zich nog niet bezig met een mogelijke toekomst in Nederland. "Ik doe gewoon mijn best en als ik terug ben in Nieuw-Zeeland, zal ik doen wat Declan (Edge, directeur van de Nieuw-Zeelandse voetbalschool waar Just en Ryan Thomas hun opleiding genoten, red.) mij adviseert. De gesprekken laat ik aan hem en PEC Zwolle over." Voorlopig blijft Just bij de in Nederland woonachtige ouders van Thomas wonen. "Ze zijn geweldig voor me. Ik slaap er, ze maken eten voor me en ze laten me de stad zien (...) Ryan is een voorbeeld voor me. Eigenlijk voor alle jonge voetballers in Nieuw-Zeeland."