Ten Hag: "Het is een goede speler, maar nogmaals: ik hou me met Ajax bezig"

23 februari om 14:32

Erik ten Hag houdt zich alléén bezig met Ajax dit weekend. In De Kuip nemen Feyenoord en PSV het tegen elkaar op, maar dat kan de Ajax-trainer (nog) niet boeien.

Ten Hag heeft er vertrouwen in dat PSV nog punten gaat verspelen dit seizoen. Het verschil tussen de nummers één en twee van de Eredivisie is vijf punten. "Zoals ik de hele tijd al heb gezegd: wij moeten ons op onszelf concentreren. Als wij onze job doen en winnen, dan staan wij aan het eind bovenaan", zegt hij vrijdag.

De Ajax-trainer weigert een schatting te maken van de kans dat Ajax zondag om 16.30 uur op twee punten staat van PSV. "Ik ben daar niet zo mee bezig eerlijk gezegd. Het is niet van belang hoe nu de stand is, maar hoe die is aan het einde van de competitie. Nogmaals, de focus van ons moet niet op die wedstrijd liggen."

Ten Hag ziet het verder niet als een voordeel dat Lozano geschorst is bij PSV. "Nee, dat zou zo zijn als wij tegen PSV moesten spelen. Het is een goede speler, maar nogmaals: ik hou me met Ajax bezig en niet met de wedstrijden van PSV."