'Ziyech weet dat hij goed kan voetballen, waarom gaan we er niet achter staan?'

23 februari om 16:47

Milano Koenders vindt dat men in Nederland helemaal verkeerd omgaat met spelers die het stempel 'moeilijke jongen' met zich meedragen. Hij neemt Hakim Ziyech als voorbeeld.

"Als ik hoor wat er allemaal gebeurt rondom Hakim Ziyech, waarover iedereen een mening heeft, dan denk ik: denk je dat hij er wakker van ligt dat journalisten wat over hem schrijven?", zegt Koenders tegen VICE Sports. "Die jongen weet dat hij ontzettend goed kan voetballen. Waarom gaan we niet met z'n allen achter die jongen staan, om ervoor te zorgen dat hij ook in die mindere wedstrijden gas blijft geven?"

Koenders, die in het verleden bij onder meer AZ en Heracles Almelo speelde en nu clubloos is, haalt ook Clarence Seedorf aan. "Clarence Seedorf is een gentleman met een enorm voetbalverstand. Maar zelfs meneer Seedorf - zo noem ik hem altijd - heeft lang het stempel gehad van een moeilijke jongen. Terwijl er ook jongens zijn die - ongeacht wat voor discussie ze hebben met de trainer - nooit die stempel zullen krijgen. Bij die jongens wordt dan gezegd: Mooi, die heeft een eigen mening."