Heynckes over woedende Robben: 'Elke beeldhouwer wil hem als model'

23 februari om 19:48

Bayern München-trainer Jupp Heynckes kan zich niet druk maken om de uitlatingen van Arjen Robben. De routinier moest in het Champions League-duel met Besiktas op de bank beginnen en deelde zijn ongenoegen daarover na afloop met de Duitse pers.

Heynckes denkt niet dat de uitlatingen van Robben voor onrust zullen zorgen binnen de spelersgroep. "Ik denk dat het zelfs motiverend werkt", wordt de 72-jarige oefenmeester tijdens zijn persconferentie van vrijdag geciteerd door Der Kicker. "Als een speler zo professioneel, eerzuchtig en toegewijd is, kan ik het volledig begrijpen dat hij elke wedstrijd wil spelen. Het is voor mij geen enkel punt dat hij kritisch is."

De ervaren trainer laat bovendien weten dat hij een groot fan is van Robben. "Elke beeldhouwer zou dolgelukkig zijn met hem als model. Hoe hij bezig is met zijn lichaam, is een voorbeeld voor iedereen." De toekomst van Robben en zijn collega-routinier Franck Ribery bij Bayern is nog onduidelijk, maar Heynckes is nog altijd gecharmeerd van het tweetal. "Zij zullen de komende weken en maanden heel erg belangrijk zijn voor het team."

Lees ook: Pissige Robben foetert na invalbeurt: 'Als ik nu zeg wat ik voel of denk...'