'PSV stelde in feite dat hij liegt en stoelde dat op een paar ehhhss in interview'

23 februari om 23:44

Het Eindhovens Dagblad denkt dat PSV vooral een signaal af wilde geven in de situatie rond Hirving Lozano. Donderdagavond liet de club tijdens de tuchtzaak meerdere malen blijken het niet eens te zijn met de beslissing van scheidsrechter Dennis Higler om Lozano rood te geven tijdens het duel met sc Heerenveen.

Het ED denkt dat het verweer van PSV vooral bedoeld was om de inconsequentie en willekeur van de Nederlandse arbiters een halt toe te roepen. De club vond ook dat de verklaringen van Higler ongeloofwaardig waren, hij de hele wedstrijd slecht floot en meerdere dingen over het hoofd zag.

'PSV stelde in feite dat Higler liegt en stoelde dat onder meer op een paar ehhhss in een interview, wat natuurlijk geen onomstotelijk bewijs oplevert', schrijft de ochtendkrant. 'De mensen die Marcel Brands had gebeld? Als Marc Overmars (directeur spelersbeleid van Ajax, red.) een paar mensen had gebeld, zouden ze misschien gezegd hebben dat het wel rood was voor Lozano.'

'Misschien heeft de club vooral een signaal af willen geven. Daar leek het in ieder geval wel op. De frustratie in Eindhoven over de arbitrale optredens bij PEC-Ajax (situatie met Huntelaar, red.) en PSV-sc Heerenveen is groot. Dat valt zeker te begrijpen. De tuchtcommissie kan met die frustratie echter weinig en is er niet om beleid te maken of kraken, maar om individuele gevallen te beoordelen.'

Lozano kreeg vrijdagochtend te horen dat hij voor vier wedstrijden (waarvan een voorwaardelijk) is geschorst. Daardoor mist hij de duels met Feyenoord, FC Utrecht en Willem ll.