Sparta-uitblinker: 'Ik hoop dat ik in de zomer een goede club kan vinden'

24 februari om 21:56

Jannik Huth was zaterdag misschien wel de beste man op het veld tijdens AZ – Sparta, maar daar kocht hij na afloop niets voor. De Rotterdammers gingen met 2-1 onderuit ondanks enkele miraculeuze reddingen van de Duitse doelman.

"We hebben niet alleen vandaag pech", laat Huth weten aan RTV Rijnmond. Het was namelijk niet voor het eerst dat hekkensluiter Sparta in de slotfase een nederlaag slikte. "Aan het einde van de wedstrijd heeft de tegenpartij telkens de bal. We kunnen dan alleen maar verdedigen. Dat is moeilijk. Daarom verliezen we."

"Jammer dat we nu niet de punten hebben, die we heel hard nodig hebben", vervolgt Huth. "Die reddingen doen me nu dus niet zoveel. Het is ongelukkig, het is een heel moeilijke nederlaag. Maar we moeten doorgaan. We hebben de punten nodig. En ik denk dat we daar de kwaliteiten voor hebben."

Huth is wel blij dat hij zijn visitekaartje heeft kunnen afgeven. "Het is goed voor mij dat ik zo presteer. Ik hoop dat ik in de zomer een goede club kan vinden. Anders ga ik terug naar Mainz. Ik weet het niet.