Update: Heracles gaat in gesprek met Boer-belager: 'Hoort er voor mij bij'

24 februari om 23:15

Een opmerkelijk moment tijdens Heracles Almelo-PEC Zwolle: bij het pakken van een bal kreeg doelman Diederik Boer een glas bier vól over zich heengegooid. Het incident zorgde voor irritatie in de studio van FOX Sports. 

"Die jongen moet een stadionverbod krijgen, echt waar. Wat een kneus"', aldus Kenneth Perez. Een supporter van Heracles - goed in beeld - kieperde zijn glas bier over Boer heen. De boze goalie dreigde daarna met het gooien van een bal, maar deed dat uiteindelijk niet.

"Het is gewoon onsmakelijk", vervolgde Perez. "Zeer laatdunkend, om bier over iemand heen te gooien." Tafelgenoot Özcan Akyol is het met de Deen eens. "Het is gewoon minachting. Iets meer respect mag wel."

Update 23.15: Inmiddels heeft Heracles zich via Twitter verontschuldigd voor het incident. 'Heracles Almelo heeft de actie ten opzichte van Diederik Boer gezien. De club keurt deze actie niet goed en gaat hierover met de supporter in gesprek', laat de eredivisionist weten.

Boer zelf maakte zich na de wedstrijd niet druk over het akkefietje. "Dat hoort erbij. Het is geven en nemen in zo'n relatie. Voor mij is er niets aan de hand, hoor", zei hij voor de camera van de NOS.