Kieft: 'Elke andere trainer dan Van Bronckhorst was er allang aan gegaan'

Kieft: 'Elke andere trainer dan Van Bronckhorst was er allang aan gegaan'

25-02-2018 23:23
27

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft tijdens de topper tegen PSV geen indruk gemaakt op Youri Mulder en Wim Kieft. De twee analisten van Rondo trekken zondagavond fel van leer tegen Van Bronckhorst.

Volgens Mulder heeft de kampioenstrainer zondagmiddag te weinig lef getoond. "De manier waarop hij het neerzette vind ik een tikje aan de laffe kant. Met vier middenvelders vandaag." Ook zijn keuze voor de pas van een blessure teruggekeerde Eric Botteghin werd niet begrepen door Mulder. "Het spel van achteruit ziet er nu helemaal niet uit, met al die lange bonenstaken. Er werd geen normale pass van achteruit gegeven."

De Rotterdammers maken nog kans op de KNVB Beker, maar die prijs kan volgens Kieft het matige seizoen niet verbloemen. "De selectie is wel van een dusdanig niveau dat je meer mag eisen. Ze gooien nu alles op het winnen van de beker en zeggen dat het dan wel meevalt hoe slecht het seizoen is. Het valt dan alleen helemaal niet mee." Kieft denkt dat Van Bronckhorst te veel krediet heeft opgebouwd om ontslagen te worden. "Omdat hij een jongen van de club is en vorig jaar kampioen is geworden. Elke andere trainer in De Kuip was er al aan gegaan."

Lees ook: Steun voor Van Bronckhorst: "Keihard in de voetballerij: je moet resultaat boeken"