Update: PSG voert topoverleg en bevestigt operatie van Neymar in Brazilië

Update: PSG voert topoverleg en bevestigt operatie van Neymar in Brazilië

28-02-2018 20:57
40

De blessure van Neymar is ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht. De Braziliaan kan twee maanden niet meedoen bij Paris Saint-Germain, melden diverse media in Brazilië en Spanje.

Neymar brak zijn middenvoetsbeentje en verzwikte zijn enkel tijdens de wedstrijd tegen Olympique Marseille afgelopen zondag. Al snel werd bekend dat de return tegen Real Madrid in de Champions League onhaalbaar zou worden voor de superster, maar nu is ook de herstelduur voor Neymar bekend. De Braziliaan moet geopereerd worden en ligt er twee maanden uit.

Neymar is wel op tijd weer fit om deel te nemen aan het WK met Brazilië. PSG zal de afwezigheid van de aanvaller gaan voelen, want hij scoorde dit seizoen al 29 doelpunten in 30 wedstrijden sinds zijn komst van FC Barcelona. Zonder Neymar moet PSG de 3-1 nederlaag tegen Real Madrid gaan goedmaken tijdens de return in Parijs.

Update 14.04 uur: Neymar heeft géén zware blessure. Dat zegt PSG-trainer Unai Emery dinsdagmiddag. De Spanjaard bestempelt de geruchten over een maandenlange absentie van Neymar als onzin. "De verhalen over een operatie kloppen absoluut niet", tekende El Mundo Deportivo op uit de mond van Emery. "Ik heb met onze medische staf gesproken, zij hebben mij uitgebreid ingelicht. We wachten nu af."

Update 28/2 20.57 uur: PSG communiceert woensdagavond dat Neymar onder het mes moet. De aanvaller heeft een middenvoetsbeentje gebroken en zal geopereerd worden in Brazilië. Dit heeft de medische staf van PSG besloten in overleg met de Braziliaanse artsen. Het is nog niet bekend wanneer de ingreep, die zal worden uitgevoerd door dokter Rodrigo Lasmar, plaatsvindt. Ook over de verwachte herstelduur doet de club geen uitspraken.