Wissel bij 5-0 achterstand 'laatste zetje' voor Kwakman: 'Vanaf dag 1 dramatisch'

Wissel bij 5-0 achterstand 'laatste zetje' voor Kwakman: 'Vanaf dag 1 dramatisch'

Gepubliceerd: dinsdag 27 februari 2018 om 19:17di 27-02-2018 om 19:17

Kees Kwakman twijfelde er al langer aan, maar dinsdagmiddag was het hoge woord eruit. De 34-jarige middenvelder van FC Volendam heeft besloten om met onmiddellijke ingang een punt achter zijn profcarrière te zetten.

De linkspoot kan het fysiek niet meer bolwerken, vertelt hij aan FC Afkicken. "Ik heb vorig jaar aan het einde van het seizoen al getwijfeld om te stoppen. Ik had toen alles gespeeld, ben in gesprek gegaan met de trainer (Misha Salden, red.) en begon vol goede moed aan het seizoen. Maar het was letterlijk vanaf dag één dramatisch: continu blessures, individueel trainen, terug bij de groep, weer afhaken."

Sinds de winterstop kan Kwakman weer spelen, maar fit is hij allerminst. "Elke training is een struggle en ik ben alleen maar bezig met de wedstrijden doorkomen. Dat is niet de bedoeling. Onbewust wist ik al dat het klaar was, maar de wedstrijd van vrijdag (Kwakman werd uit tegen Telstar tijdens de rust bij een 5-0 achterstand gewisseld, red.) was het laatste zetje. Het was geen leuke laatste wedstrijd, maar mijn debuut was ook niks. De cirkel is mooi rond."

Lees ook: Einde verhaal voor Kwakman (34): profloopbaan per direct beëindigd

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws