Van Jupiler League naar Camp Nou: 'Speel ik volgend jaar tegen Barça en Real'

Van Jupiler League naar Camp Nou: 'Speel ik volgend jaar tegen Barça en Real'

01-03-2018 09:21
18

Lucas Bijker heeft een uitstekende keuze gemaakt met zijn transfer naar het Spaanse Cádiz. De bij sc Heerenveen vertrokken linksback is hard op weg om te promoveren naar de Primera Division.

"We staan nu derde en hebben de tweede plaats binnen handbereik. Het niveau is me enorm meegevallen, de topclubs zijn minimaal gelijkwaardig aan de Nederlandse subtop", zegt Bijker tegen Voetbal International. "Ik heb afgelopen zomer voor drie jaar getekend, dus als het ons lukt te promoveren, speel ik volgend jaar tegen Barcelona en Real Madrid. Dat zou toch hartstikke mooi zijn voor een speler die een paar jaar geleden nog met Cambuur in de Jupiler League voetbalde?'

Bij Cádiz is verdedigen belangrijker dan aanvallen, zo heeft Bijker ondervonden. De verdediger kan zich nog goed een moment kan herinneren in het duel met Córdoba, toen hij mee wilde om aan te vallen. "De trainer vloog als een gek uit de dug-out en begon te schreeuwen. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om als verdediger bij een 0-2 voorsprong over de middenlijn te komen, haha. We hebben de hele wedstrijd alleen nog maar ballen naar voren geschoten en de tribune in geknald. In Nederland zou je het hele stadion over je heen krijgen, maar hier werkt het en wordt het geaccepteerd."