Jupiler League-topscorer met aflopend contract: Stap hogerop is wel de bedoeling

Jupiler League-topscorer met aflopend contract: "Stap hogerop is wel de bedoeling"

02-03-2018 08:31
17

Jupiler League-topscorer Mart Lieder staat vermoedelijk aan de vooravond van een vertrek bij FC Eindhoven. De spits heeft dit seizoen al twintig keer het net gevonden en beschikt over een aflopend contract.

De nummer vijftien van de Jupiler League heeft bovendien nog geen gesprekken met Lieder gevoerd over een mogelijke contractverlenging. De topscorer heeft echter geen haast. "Na dit seizoen ga ik pas kijken wat er speelt, wat er mogelijk is. Een stap hogerop is wel de bedoeling. Dat was vorig jaar al mijn doel", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. Lieder is overigens bijna twee weken uit de roulatie geweest vanwege een blindedarmontsteking, maar hoopt zo snel mogelijk zijn rentree te maken.

De situatie van Lieder is niet uniek: van alle selectiespelers aan de Aalsterweg lopen er liefst 21 uit hun contract. "Volgens mij heeft het bestuur nog met niemand gesproken over contractverlenging. Natuurlijk gaat zoiets dan spelen in een spelersgroep", vertelt de Belg Tibo van de Velde, die volgend seizoen voor derdeklasser Royal Knokke FC gaat spelen. "Ik had niet onwelwillend gestaan tegenover een nieuw contractvoorstel van FC Eindhoven, maar als er niet gecommuniceerd wordt..."

Lees ook: Transfer lonkt voor Jupiler League-topscorer: "Ik word gek van die berichten"