Goed nieuws lonkt voor PSV: mogelijk één Champions League-voorronde bij titel

Goed nieuws lonkt voor PSV: mogelijk één Champions League-voorronde bij titel

05-03-2018 13:20
117

PSV is nog niet officieel kampioen, maar de landstitel lijkt de Eindhovenaren door de voorsprong van tien punten haast niet meer te kunnen ontgaan. In de Champions League wacht mogelijk een mooie beloning.

Een woordvoerder van de UEFA bevestigt maandag aan het Eindhovens Dagblad dat PSV in het gunstigste geval maar één Champions League-voorronde hoeft af te werken. Het heeft alles te maken met de (ingewikkelde) plaatsingsregels voor de Champions League.

Mocht PSV kampioen worden, dan stromen de Eindhovenaren waarschijnlijk in via de zogeheten 'landenroute', waarbij de kampioen van Nederland in elk geval subtoppers uit sterke competities als de Premier League, Primera División, Serie A en Bundesliga niet kan tegenkomen.

Veel zal afhangen van de Champions League-winnaar. Plaatst deze zich via de eigen competitie voor het hoofdtoernooi, dan schuiven de nummers 12 (Zwitserland) en 13 (Nederland) van de UEFA-ranking door naar de vierde en laatste Champions League-voorronde. Valt de Champions League-winnaar buiten de boot in de eigen competitie, dan begint de kampioen van Nederland alsnog in de derde voorronde.