'Ze waren me liever kwijt dan rijk, Vreven liet me helemaal links liggen'

'Ze waren me liever kwijt dan rijk, Vreven liet me helemaal links liggen'

06-03-2018 09:15
16

Jeff Stans liet begin januari zijn contract ontbinden bij NAC Breda. Reden voor de breuk was de komst van Stijn Vreven, die ruim een jaar geleden Marinus Dijkhuizen opvolgde bij de op dat moment nog Jupiler League-club.

"Ik was niet het type speler dat Vreven graag ziet en ook op menselijk vlak hadden we geen klik. Ik kreeg onder zijn leiding in de Eerste Divisie ook nauwelijks speeltijd, tot ik in de finale van de nacompetitie tegen NEC, op het moment dat het moest, ineens weer nodig was", zegt de 27-jarige middenvelder tegen BN De Stem. "We promoveerden en ik besloot, ook gezien mijn ervaring in de Eredivisie, om het nog een halfjaar aan te kijken."

Zijn situatie werd tijdens het huidige seizoen echter hopeloos. Stans kwam geen enkele minuut in actie. "Ik wilde graag vechten voor mijn kans, maar die kans heb ik nooit gekregen. Op de trainingen waren ze me liever kwijt dan rijk. Vreven liet me helemaal links liggen. Ik merkte aan alles dat ik niet meer in de plannen van de trainer voorkwam. Ik sprak ook niet meer met hem, alleen nog maar met directeur Smulders. Het maakte ook niet uit of ik op de training tien goals maakte of niet. Op speelminuten hoefde ik niet meer te rekenen."

Na de ontbinding van zijn contract zag Stans een Engels avontuur bij Oldham Athletic afketsen. Hij tekende vorige week een contract bij Go Ahead Eagles.