Genegeerd voor Oranje: 'Weet zeker dat ik daarin niet had misstaan'

Genegeerd voor Oranje: 'Weet zeker dat ik daarin niet had misstaan'

07-03-2018 07:32
32

Paul Verhaegh nam met het Nederlands elftal deel aan het WK 2014, maar speelde uiteindelijk slechts vier interlands. De 34-jarige rechtsback van VfL Wolfsburg heeft het gevoel dat hij de voorbije jaren vaak over het hoofd is gezien.

Verhaegh noemt de ervaring van het WK onvergetelijk. "Daarna heeft er een verjonging plaatsgevonden. Ik was natuurlijk al wat ouder. In het begin zat ik nog wel een enkele keer bij de selectie, maar de laatste twee jaar heb ik niks meer gehoord vanuit de KNVB", zegt de verdediger tegen Voetbal International. "Jammer. Ik ben ervaren, fit en speel elk seizoen meer dan dertig wedstrijden in een grote competitie. Maar ik ben geen bondscoach."

Helemaal begrijpen doet de routinier dat niet. "Als je ziet hoe de selecties er de laatste tijd uitzagen, weet ik zeker dat ik daarin niet had misstaan. Er werd wel héél erg ingezet op jonge spelers. Soms hadden ze net een paar Eredivisie-wedstrijden in de benen. Maar het is zeker geen frustratie van me.  In Nederland word ik weleens over het hoofd gezien, maar het zij zo. Ik ken mijn eigen kwaliteiten en weet dat ik hier een gerespecteerde Bundesliga-speler ben. Dat geeft voldoening."

Onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman rekent Verhaegh ook niet meer op een uitnodiging. "Nee, het Nederlands elftal is voor mij een gesloten boek. Ik hou er in elk geval totaal geen rekening meer mee."