Boerrigter gestopt: Sportief was die uitdaging er niet, financieel ook niet'

Boerrigter gestopt: "Sportief was die uitdaging er niet, financieel ook niet'

08-03-2018 14:12
37

Derk Boerrigter is officieel geen voetballer meer. Na een mislukt avontuur bij Celtic diende zich geen club meer aan waarbij de oud-Ajacied een goed gevoel kreeg.

"Ik had gehoopt dat ik nog een mooie club zou vinden en even kon voetballen. Er zijn wel wat clubs geweest, maar dat was voor mij allemaal niet de moeite waard. Sportief was die uitdaging er niet, financieel ook niet", vertelt Boerrigter aan VICE Sports.

Treuren om het einde van zijn voetbalcarrière doet de 31-jarige aanvaller niet. Zo heeft hij geen pijntjes meer. "Mensen denken vaak: die Boerrigter is blessuregevoelig. Maar ik heb nooit een serieuze spierblessure gehad, nooit een hamstring die opeens afscheurde. Het zijn allemaal schoppen geweest waardoor ik geblesseerd was."

Voetballen doet Boerrigter nog maar zelden. Dat is deels uit zelfbescherming, want de laatste keer liep het verkeerd af. "Toen kreeg ik de eerste bal aangespeeld en kwam er een pannenkoek van achteren met twee benen op mijn enkels invliegen. Ik dacht: als het zo moet, stop ik ermee. (...) Dus ik voetbal liever niet meer op dat niveau."