Nederlandse 'viral-keeper' reageert: De goaltune bleef maar doorgaan

Nederlandse 'viral-keeper' reageert: "De goaltune bleef maar doorgaan"

09-03-2018 11:16
17

Het is misschien wel de meest bizarre goal van 2018: de 1-1 van Ingolstadt in de competitiewedstrijd tegen MSV Duisburg. De Nederlander Mark Flekken speelde een hoofdrol, want hij was de doelman die niet op stond te letten.

Flekken dronk uit een bidon, toen de tegenstander plotseling opdook in de zestien en scoorde. Hij werd in één klap wereldberoemd. "Wij scoorden uit een hoekschop. Op aangeven van de lijnrechter werd de treffer uiteindelijk volledig onterecht afgekeurd", vertelt hij aan ELF Voetbal Magazine.

"Die jongens juichten echter, de goaltune klonk, ik juichte ook en draaide me om richting de supporters en mijn eigen doel. Ik keek nog één keer over mijn linkerschouder heen en zag dat die jongens nog steeds juichten. De scheidsrechter wees ook naar de middenstip. De tune bleef maar doorgaan. Ik had geen reden om te bedenken dat het doelpunt afgekeurd zou worden. Ik kreeg niet mee dat er nog een fluitje had geklonken."

"Ik neem een slokje, 2-0 voor, penalty gestopt, lekker easy, dacht ik. Toen ik mijn fles oppakte, kwamen al commando's van de stewards achter het doel. Van mijn teamgenoten hoorde ik niets. Zij waren ook bezig met het doelpunt. Op dat moment kwamen er zoveel kleine factoren samen", aldus Flekken, die vervolgens werd gepasseerd. "Gelukkig heb ik de situatie nu met een lach kunnen achterlaten."