Twente niet blij met opvallende uitspraak: Als dit gezegd is, verbaast ons dat

Twente niet blij met opvallende uitspraak: "Als dit gezegd is, verbaast ons dat"

09-03-2018 14:06
62

FC Twente is verbaasd door de uitspraken van Jan Smit. De voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB liet vrijdag optekenen dat hij geen traantje zal laten om een eventuele degradatie van de Enschedese club.

"Als dit gezegd is, verbaast ons dat. Een voorzitter van de rvc van de KNVB is er immers voor alle clubs", laat Twente weten in een reactie aan De Telegraaf. Smit was negentien jaar voorzitter van Heracles Almelo, maar trad in 2017 aan als voorzitter in Zeist. Hij had al een vermoeden dat zijn uitspraken verkeerd konden vallen. "Ik moet boven de partijen staan, maar er zijn sentimenten."

Heracles Almelo - FC Twente is dit seizoen één van de weinige 'streekoorlogen' in de Eredivisie. Het duel van vrijdagavond heeft bovendien een pikant tintje: Heracles kan de grote buurman dieper in de zorgen drukken. Met nog acht speelronden voor de boeg staat Twente op de zestiende plek in de Eredivisie. De achterstand op de veilige vijftiende positie van Willem II is vijf punten. Heracles staat elfde.

Lees ook: Opmerkelijke ontboezeming Smit: 'Laat geen traan om degradatie Twente'