Maaskant: 'Hij lijkt altijd dronken, maar blijkt geen druppel alcohol te drinken'

Maaskant: 'Hij lijkt altijd dronken, maar blijkt geen druppel alcohol te drinken'

10-03-2018 14:02
38

Robert Maaskant is benieuwd hoe Leonid Slutsky zich volgend seizoen zal gaan manifesteren als trainer van Vitesse. De voormalig Russisch bondscoach gaat volgend seizoen zo goed als zeker in Arnhem aan de slag en wordt de eerste Russische hoofdtrainer in de Eredivisie.

Maaskant vindt het jammer dat Vitesse geen Nederlandse trainer aanstelt. "Ik ben er zelf voorstander van om met Nederlandse coaches te werken in Nederland. De Eredivisie is kwalitatief al zov er achteruit gegaan", laat hij weten aan Voetbal International. De oud-trainer van onder meer Willem II en NAC Breda geeft echter hoog op van de trainerskwaliteiten van Slutsky. "Een hele goede coach. Ik heb hem een jaar gevolgd in de Russische competitie. Hij heeft heel veel succes gehad daar."

De entree van Slutsky in Arnhem zal wel communicatieve problemen met zich meebrengen, verwacht Maaskant. "Of Vitesse bestaat volgend jaar uit acht, negen Russen. Wat me ook niets zou verbazen, al zou het jammer zijn voor het Nederlandse voetbal", aldus Maaskant, die nog met een opmerkelijke anekdote over Slutsky op de proppen komt. "Hij ziet eruit alsof hij altijd dronken is, maar hij blijkt dus geen druppel alcohol te drinken. Best opmerkelijk voor een Rus haha."