Fris Sparta wint degradatiekraker van Roda en boekt tweede zege op rij

10-03-2018 22:34
64

Sparta heeft de degradatiekraker tegen Roda JC gewonnen. In Limburg won de nummer zestien van de Eredivisie van de hekkensluiter: 0-2.

Sparta schoot uit de startblokken in Kerkrade en kwam na elf minuten spelen op voorsprong door Sander Fischer, die op prachtige wijze zijn eerste Sparta-doelpunt maakte. Roda probeerde daar wat tegenover te zetten, zonder echt grote kansen te creëren. Verder gebeurde er in de eerste helft niet veel.

Roda zette de jacht op de gelijkmaker in, maar de 0-2 van Sparta leek dichterbij dan de 1-1 van de thuisploeg. 25 minuten voor tijd leek Robert Mühren de wedstrijd te beslissen. Na een goede combinatie met Michiel Kramer, verschalkte hij Hidde Jurjus: 0-2.

Mikhail Rosheuvel kon enkele minuten later wat terugdoen, maar produceerde voor open doel de misser van het seizoen, waarna hij door zijn eigen supporters uitgefloten werd. Na de flater van Rosheuvel had Roda vooral veel ongeluk. Dani Schahin en Tsiy William Ndenge slaagden er niet in om te scoren na een scrimmage.

Sparta won vorige week van ADO Den Haag en heeft nu ook de eerste uitoverwinning van het seizoen te pakken. De achterstand op nummer vijftien Willem ll is echter nog altijd vijf punten. Roda blijft met zeventien punten hekkensluiter van de Eredivisie. FC Twente staat zeventiende en heeft één puntje meer.