Groningen boekt eerste zege van 2018 in wedstrijd met piepjonge debutant

11-03-2018 14:22
18

FC Groningen heeft uitstekende zaken gedaan in het rechterrijtje van de Eredivisie. De ploeg van Ernest Faber won met 2-0 van PEC Zwolle, waardoor de degradatiezorgen zo goed als verdwenen zijn.

Het competitieduel tussen Groningen en PEC begon zondagmiddag met een indrukwekkend eerbetoon aan het dochtertje van oud-verdediger Antoine van der Linden, die dit weekend op zesjarige leeftijd overleed. Gesteund door het publiek in het Noordlease Stadion, dat overigens bij lange na niet vol zat, begon Groningen sterker.

Dat resulteerde na amper 25 minuten in de openingstreffer. Thomas werkte de bal in zijn eigen doel en hielp de thuisploeg aan een verdiende voorsprong. Mimoun Mahi liet vervolgens na om nog voor rust de wedstrijd te beslissen. Hij miste twee goede kansen.

In de tweede helft kwam het tegenvallende PEC Zwolle beter voor de dag. Thomas was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij raakte de lat. Een minuut voor tijd werd het 2-0. Ajdin Hrustic trok na vier remises op rij de eerste overwining van Groningen in 2018 over de streep.

PEC-trainer John van 't Schip zorgde nog voor een opvallend moment door Sepp van den Berg zijn debuut te gunnen. Met 16 jaar en 81 dagen is hij de op drie na jongste Eredivisie-debutant ooit. Door de overwinning staat Groningen acht punten boven de streep. PEC Zwolle blijft zevende.