Mokhtar: Ze proberen je leven te controleren, je paspoort in te nemen

Mokhtar: "Ze proberen je leven te controleren, je paspoort in te nemen"

14-03-2018 11:13
23

Het geld was goed, maar toch heeft Youness Mokhtar weinig plezier beleefd aan zijn voetbalavontuur in Saudi-Arabië in 2015. De vleugelaanvaller van PEC Zwolle speelde enkele maanden voor Al-Nassr. Het was een chaos, vertelt Mokhtar bij internetshow Bij Andy in de Auto. 

Al-Nassr nam de buitenspeler over van FC Twente. "Ik ben er een half jaar gebleven. Ik kwam daar aan in een chaos. Ik kwam er dus achter dat die boys al zeven maanden niet betaald waren. Ze waren kampioen geworden en hadden de kampioenspremie nog niet ontvangen. Toen dachten die jongens: waar doen we het voor? Je wordt kampioen, krijgt niet betaald en geen kampioenspremie. Die hadden er geen zin meer in, dus ik kwam daar gewoon in een speeltuin terecht."

Wedden

Meer odds

Mokhtar had een contract voor drie jaar in het Midden-Oosten. "Dat is negen miljoen euro...", rekent Van der Meyde voor. "Je zit er niet ver naast. Dat was lekker, maar op een gegeven moment kreeg ik niet meer betaald", antwoordt Mokhtar.

"Dat is vervelend, want dan moet je een advocaat inschakelen. Allemaal hoofdpijn en dat heb je liever niet in je carrière. Maar het vormt je wel. Je leert en je wordt er scherper door. Ze zeiden op een gegeven moment dat ik wel thuis mocht blijven, maar dan is het werkweigering. Dus je moet echt op je hoede zijn. Mensen kennen deze kant van het voetbal niet. Ze proberen je leven te controleren, je paspoort in te nemen. Ze doen er alles aan om jou het leven zuur te maken."

In februari 2016 ging Mokhtar aan de slag bij zijn oude club PEC.  

Lees ook: Liever geen Ajax, Feyenoord of PSV: 'Dit is het moment voor stap naar buitenland'