Liever geen Ajax, Feyenoord of PSV: 'Dit is het moment voor stap naar buitenland'

Liever geen Ajax, Feyenoord of PSV: 'Dit is het moment voor stap naar buitenland'

14-03-2018 08:19
66

Youness Mokhtar zet na dit seizoen in op een transfer naar het buitenland. Een transfer naar Ajax, Feyenoord of PSV heeft niet de voorkeur van de uitblinker van PEC Zwolle. Geld speelt daarin een rol.

"Ik wil graag nog naar het buitenland. Als ik nu nog naar een Nederlandse club ga, teken ik voor twee of drie jaar", zegt Mokhtar bij Andy in de Auto. "Ik word 27. Een buitenlandse club haalt geen speler van 29. Dit is het moment om een stap naar het buitenland te maken."

Wedden

Meer odds

Mokhtar heeft nog geen idee wat hem te wachten staat. "Ik weet het nog niet en laat het op me afkomen. Mijn contract loopt af. Ik wil graag naar het buitenland. Als voetballer wil je weten waar je top ligt. Je wilt jezelf meten met andere spelers in andere competities. Die vraag wil ik voor mezelf beantwoord hebben. Het maakt me niet echt uit, maar qua voetbal past Spanje wel het best bij mij. Maar als er een mooie Engelse of Franse club komt, denk ik er net zo goed over na."

Mokhtar geeft toe dat geld een rol speelt in zijn keuze voor een club. "Ik word in de zomer 27. Mensen roepen 'clubliefde', maar ik heb heel veel opgeofferd om profvoetballer te worden. Ik heb m'n school niet kunnen afmaken, omdat ik twee keer per dag moest trainen bij PSV. Ik heb m'n diploma's niet kunnen halen. Voor mij is het gewoon zaak dat ik m'n centen verdien tot m'n 35e."