Van Marwijk over veelbesproken Koeman-keuze: 'Weet niet of ik het had gedaan'

Van Marwijk over veelbesproken Koeman-keuze: 'Weet niet of ik het had gedaan'

14-03-2018 12:52
16

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk vindt het niet raar dat Ronald Koeman er voor kiest om het Nederlands elftal minder toegankelijk te maken voor pers en publiek. Eerder deze maand werd bekend dat Oranje in Zeist vrijwel altijd besloten gaat trainen. 

"Als bondscoach van Oranje heb je vaak in principe maar twee dagen waarop je echt kunt trainen. Dat Ronald dat in alle vrijheid wil doen, snap ik dus goed en heeft niets te maken met dat hij zaken verborgen wil houden. Alles lekt toch uit", zegt de huidig bondscoach van Australië in gesprek met Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

"Tijdens het WK in Zuid-Afrika trainden we ook besloten, maar zagen we in een flatgebouw aan de overkant fotografen zitten. Kom allemaal even in de middencirkel staan, zei ik, en zwaai maar even naar ze."

"Het gaat dus vooral om rustig te kunnen werken, niets is prettiger dan dat. Ronald heeft lang in het buitenland gewerkt, daar is zoiets heel normaal", vervolgt Van Marwijk. "Ik stoorde me nooit aan media langs het trainingsveld en spelers heb ik er ook niet over horen klagen. Dus gezien de nieuwe start die Oranje maakt, begrijp ik Koeman, maar ik zeg erbij dat ik niet weet of ík het ook zo zou hebben aangepakt."

Lees ook: Begrip van Gullit: 'Iedereen doet zijn eigen ding en voert eigen showtje op'